Na podzimní veletrh FOR KIDS dorazilo více než 25 tisíc návštěvníků!


Veletrh FOR KIDS předčil všechna očekávání a dorazilo více než 25 tisíc návštěvníků!

Veletrh hraček, her a potřeb pro děti FOR KIDS byl letos výjimečný nejen svým nabízeným sortimentem, ale také širokou nabídkou zážitků pro děti i jejich rodiče, zaměřením na rozvoj a vzdělávání nejmenších a velkou porcí zábavy. Uskutečnil se ve dnech 20. až 22. října na výstavišti PVA EXPO PRAHA. Oficiálními vozy veletrhu byly automobily značky FORD.

 

Veletrh FOR KIDS tradičně nabídl nejnovější kolekce hraček, her a potřeb pro děti i nastávající maminky od renomovaných tuzemských i zahraničních firem. Nechyběla inspirace na vánoční dárky pro celou rodinu ani produkty pro milovníky stolních her všech věkových kategorií a náročností. Ročník 2023 byl výjimečný svou pestrostí, a to nejen skladbou zúčastněných značek, ale i interaktivními expozicemi, zajímavými hosty a programem.

Poprvé v historii veletrhu se v Letňanech představila se svou unikátní vědeckou show iQLANDIA, která do chystaného programu plného bláznivých pokusů z fyziky a chemie za 

doprovodu ohně a kouře zapojila i diváky. Premiérově se zúčastnili také oblíbení Dva tátové, expozice ZOO Praha či Mobilní planetárium. Po letech se do Letňan navrátila značka LEGO, která pro návštěvníky připraví velkou hernu plnou fantastických kostiček.

V sobotu 21. října přijela na celý den a podpořila dobrou věc do Letňan televizní moderátorka Kristina Kloubková, která se stala dobrovolnou pomocnicí na stánku charitativního projektu Klokart. Představila návštěvníkům novou kolekci značky a došlo i na její autogramiádu.

Autogramiádu měl na stánku Thule i slavný biatlonový závodník Michal Krčmář. Hvězdnou návštěvu během veletrhu měla i expozice Linteo Baby, kam zavítala na setkání s návštěvníky zpěvačka Monika Bagárová.

Soutěže i tipy na dárky byly v plném proudu

Kromě zajímavých produktů, novinek ze světa hraček a potřeb pro děti i nastávající maminky byl v PVA EXPO PRAHA připraven atraktivní doprovodný program. Proběhl první ročník soutěže výtvarníků, designérů a návrhářů značek s názvem DESIGN SPRÁVNÉ HRAČKY. Pro české firmy, které se věnují výrobě nebo prodeji hraček, byla uspořádána událost JARMARK HRAČEK.

Během veletrhu bylo také možné prohlédnout si exponáty nominované v soutěži SPRÁVNÁ HRAČKA pořádané Sdružením pro hračku a hru ve spolupráci s Vyšší odbornou školou uměleckoprůmyslovou a Střední uměleckoprůmyslovou školou Praha 3, kde zvítězili:

  1. místo: Anna Vymazalová, hrací stůl:
  2. 2.místo: Nela Víšková, stavebnice Domio Mio
  3. 3.místo: Barbora Bjalková, Dřevěná didaktická hračka

 

Jaké zajímavosti návštěvníci veletrhu FOR KIDS mohli vidět? Například designovou postýlku od ARTABAN STUDIO, která vyhrála soutěž BIGSEE WOODDESIGN AWARD 2022, smyslové boxy SMYSLÍK, novou kolekci zboží od značky THULE, kreativní sady, výukové karty či dřevěné značky JOU JOU, ilustrované produkty z EPIPÍ, zdravé potraviny pro celou rodinu LEPŠÍ SLOŽENÍ, kaučukové hrací podložky GugutheHero, kvalitní dřevěné hračky LIŠÁRNA, produkty z dílny BaaVi či rozvojové a edukační hračky CHYTRÁ OPIČKA a mnoho dalších zajímavostí.

Souběžně s veletrhem FOR KIDS se konal také kosmetický veletrh FOR BEAUTY a festival interaktivní zábavy a videoher FOR GAMES.

Již nyní se těšíme na nadcházející jarní veletrh FOR KIDS 2024, který se bude konat v termínu 5.-7. dubna 2024.

 

Podrobnosti o veletrhu najdete na www.forkids.cz.